Deukland FOCWA-gecertificeerd ‘Uitdeuken zonder Spuiten’

 In Blog

Deukland is door FOCWA geïnterviewd. Lees hieronder het artikel.

Deukland, gespecialiseerd in ‘Uitdeuken zonder Spuiten’, ontwikkelde zich de afgelopen jaren door de vraag naar haar expertise en flexibiliteit van een eenmanszaak met een werkgebied in Noord-Holland tot een Besloten Vennootschap met een landelijke dekking. Deze landelijke dekking wordt grotendeels veroorzaakt door de vraag van Carglass om voor hen het ‘uitdeuken zonder spuiten’ in een groeiend deel van haar vestigingen te verzorgen. Om hun vakmanschap te staven, certificeerde Deukland zich voor de FOCWA Standaard specialisatie ‘Uitdeuken zonder Spuiten’. Bijzonder is dat Deukland nog geen lid was van de brancheorganisatie en dit nu wel is worden.

Gecertificeerde schadeherstellers bewijzen dat ze beschikken over de vereiste kennis en kunde om de auto van nu en die van de toekomst te herstellen. Consumenten die hun voertuig bij een gecertificeerd FOCWA-lid laten herstellen zijn gegarandeerd van ‘veiligheid door vakmanschap’. In navolging van de FOCWA Standaard kunnen bedrijven zich sinds juli 2017 certificeren voor de FOCWA Standaard specialisatie ‘Uitdeuken zonder Spuiten’.

Circa 30 FOCWA-leden zijn gespecialiseerd in ‘uitdeuken zonder spuiten’. Zij kunnen zich vrijblijvend certificeren voor deze specialisatie. Vanaf 1 mei 2018 is het hebben van dit keurmerk een van de lidmaatschapseisen voor deze bedrijven om lid te zijn van FOCWA.

Femke Teeling, directeur FOCWA: “Met de certificeringsuitbreiding van uitdeuken zonder spuiten laten we zien dat we het menen en kwaliteit en veiligheid voorop stellen in onze branche. Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst. Uit de gesprekken die we voerden met onze leden en stakeholders voelden we de behoefte om de Standaard uit te breiden met de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’.”

FOCWA ondersteunt bedrijven met het behalen van dit keurmerk door een ‘self assessment tool’ waarbij de ondernemers zich op een eenvoudige en makkelijke manier kunnen voorbereiden op de audits door een onafhankelijke certificerende instelling. Naast de audit moet er ook een toets worden afgelegd.

Deukland was tot voor kort nog geen lid van FOCWA. Als organisatie maakten zij ook de keuze voor kwaliteit en wilden ze zich certificeren voor dit keurmerk. “We zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid met onze organisatie. Om de kwaliteit van ons vakmanschap te kunnen garanderen bij consumenten en opdrachtgevers hebben we ervoor gekozen om ons te laten certificeren voor deze FOCWA-specialisatie. Dankzij de assessment tool, de toets en de audit, helpt dit keurmerk ons ook om samen met onze opdrachtgevers dezelfde kwaliteit te handhaven.”, zegt Dennis Broerse, directeur Deukland. “Zoals bij elke audit, heerst er altijd een gezonde spanning. Dat was nu niet anders. Maar dankzij de goede voorbereiding samen met FOCWA, keken we er wel vol vertrouwen naar uit. Omdat FOCWA dit keurmerk heeft uitgebracht en gedurende het traject ons goed heeft ondersteund , hebben we er voor gekozen om ons aan te sluiten als lid.”

Bron FOCWA.

WhatsApp chat